Otevřený dopis VV ČKA a členské základně ČKA

13. 2. 2013

Vážení,

Výbor sdružení ČKS a další zainteresované osoby podnikly již řadu kroků k zajištění dostihové sezóny 2013 v Praze.  Suplují tak činnost Výkonného výboru a sekretariátu ČKA, který se nechal zvolit členskou základnou na valném shromáždění v prosinci 2012, aniž by mohl svým členům řádně zajistit dostihovou sezónu 2013.

Český klusácký spolek má zásadní příslib finančního krytí sezóny 2013 v Praze v objemu cca 80 % a také předjednanou dohodu s majitelem závodiště o možnosti pořádat v Praze - Velké Chuchli klusácké dostihy.

Očekáváme maximální součinnost ze strany ČKA, která byla deklarována na schůzce 21. ledna. ČKA jako uznané chovatelské sdružení je garantem výkonnostních zkoušek klusáka v České republice. Požadujeme, aby VV ČKA splnil požadavky uvedené v zápise ze schůze Výboru sdružení ČKS ze dne 8. 2.2013. Pokud se tak nestane a VV ČKA namísto toho bude klást dostihům pořádaným ČKS další překážky a vytvářet nejrůznější obstrukce, ČKS se dál v zajištění hlavní dostihové sezóny v Praze nebude angažovat, finanční prostředky vrátí, a velmi pravděpodobně tak v roce 2013 regulérní klusácká sezóna v Česku neproběhne. To zřejmě v konečném součtu bude znamenat definitivní konec klusáckého sportu v České republice, protože majitelé si nadále nebudou držet dostihové koně v tréninku, a chovatelé nebudou mít důvod chovat klusácké koně.

Výbor sdružení ČKS

Na vědomí: