Jdi na obsah Jdi na menu
 


Reakce výboru sdružení Čeklusu na prohlášení ČKA ohledně startovní listiny a oprávnění pořadatele

Dobrý den,

ČKA schválila propozice dostihů pořadných Českým klusáckým spolkem. Z toho logicky vyplývá, že ČKA schválila Český klusácký spolek jako pořadatele dostihů, nicméně na základě Vaší dnešní výzvy Vás tedy oficiálně žádáme o udělení povolení k pořádání dostihů. A tímto také prohlašujeme, že se podvolujeme Dostihovému řádu.

Co se týče startovní listiny na dostihový den 28.7., tak na ní je uvedeno, že koně a jezdci označení * byli přijati na OSK podmínečně. To znamená, že pokud nebudou mít v termínu hlášení změn v Dostihovém programu vyrovnané veškeré finanční závazky, nebudou moci startovat - viz citace části bodu 20 z Doplňujících ustanovení DŘ publikovaných na www.czetra.cz: "Kůň, za něhož nebudou v termínu hlášení změn v dostihovém programu vyrovnané veškeré finanční závazky související s koněm, majitelem, trenérem nebo jezdcem, bude z dostihů škrtnut a škrtnutí bude klasifikováno jako nezdůvodněné a tím i zpoplatněné".

Jak nyní z webu ČKA vyplývá, am. Alena Čemusová již má vydanou licenci a také došlo k úhradě dluhu JUDr. Kláry Jelínkové souvisejícího se startem koní Nino Hammering a Elisabeth.

S pozdravem

Výbor sdružení Čeklusu