Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vážený Český klusácký spolku,

  dovolte mi se úvodem představit pro ty, kteří ě neznají. Nejsem členem Českého klusáckého spolku, nicméně jsem majitel a jezdec, a spolku se snažím od jeho založení pomáhat, co to jde. A jelikož jsem pomáhala i při dostihovém dni uplynulou sobotu 10. srpna, dostala jsem se do styku i s funkcionáři ČKA a s jejími postoji.

  Nechci se tady rozepisovat o faktech, které nám jsou všem jasné, a které taky prezentujeme, no bohužel stále mám pocit, že část členů ČKA (nevím jaká velká, jelikož nevím,kolik vlastně ČKA členů má, ani já nevím zdali jsem členem nebo ne..), stále nedokáže pochopit, že platí různé poplatky organizaci, která jim za ně neposkytuje absolutně nic, a na druhou stranu berou Čeklus jako strůjce všech problémů na klusáckém poli, z čehož mi je, stejně jako Vám, patřičně smutno. Taky mi je smutno z toho, že pár dobrovolníků a nadšenců dělá ve svém volném čase po večerech práci člověka, který za ní dostává plat, což samozřejmě taky část klusácké obce nevidí, a já si jenom vyslechnu, že dáváme trenérům "pracovní verzi" programu (myšleno černobílou)...

  
Důvodem mého dopisu je však informovat Vás o incidentu, kde nebyl nikdo z Čeklusu přítomen, no VV by určitě podle mého informován být měl.

  S paní Kadlecovou jsem se účastnila předání zapůjčených materiálů ČKA, konkrétně paní Pokorné, přítomen pak byl i pan Šplíchal. Náš příchod na sekretariát ČKA po sedmé hodině byl již zpoza dveří komentován slovy typu (parafrázuji) "No konečně...". Dovoluji si podotknout, že tento čas byl ovlivněn čekáním na čísla od pana Svobody, kterému pak paní Zemanová volala a snažila se ho popohnat, s tím, že se domluvili, že pak čísla zanese přímo na sekretariát ČKA. Tento důvod jsme samozřejmě sdělily i paní Pokorné, která nám odpověděla, že "..pan Svoboda to má osobně dohodnuté, že čísla přinesou později".

   Myslela jsem si, že pak dojde k podepsání k protokolu z obou stran, jelikož viditelně všechny zapůjčené věci byly tam, kde měly být, no opak byl pravdou. Paní doktorka se rozhodla nejdřív zkontrolovat všechny vysílačky (a taky baterie v nich) a pak se dala do počítání všech čísel. U tohoto počítání jsme neustále poslouchaly stížnosti na to, že jsou čísla mokrá, špatně umytá apod. Nemusím Vám snad psát, že u této půlhodiny jsem se cítila jako školačka, která vrací pomůcky do biologického kabinetu... Špatně umytá čísla pak byla zapsána do protokolu (část špatně umytých čísel přišla dodatečně od pana Svobody, který potřeboval extra čas na jejich umytí).

  Vrcholem tohoto "setkání" byla věta od paní Pokorné "No, budeme s tím muset něco udělat, stejně se Vám ta cena za zapůjčení zdá velká..." 

  Na závěr chci proto apelovat na výbor sdružení Českého klusáckého spolku, aby ukončila jakékoli snahy o spolupráci s Českou klusáckou asociací, která stejně nemá stud vypsat jakési "přípravné ceny", na které vybere další zápisné, namísto zorganizování cen, na které vybírá poplatky dlouhodobě. Z chování a slov členů VV ČKA je zjevné, že o spolupráci nestojí, a chtějí situace jenom využít, aby deklarovali, že dostihy zorganizovali. Taky je pro mne absolutně nepřijatelné, aby ČKA zveřejňovala každý řádek komunikace se spolkem, tedy emaily zaslané nimi před minulými dostihy o neregulérnosti dostihů, nebo s požadavky o zaslání protokolů měření dráhy, či přiznání, a to, že v minulém roce sám VV ČKA porušoval své stanovy udělováním výjimek, a aby toto zůstalo nepovšimnuté.

  ČKA informoval před pár týdny, že "další organizátor" má zarezervovaný termín 18.8., o kterém taky doteď neinformovali, takže myslím, že má možnost se dohodnout na organizací dostihů s tímto "pořadatelem" (se kterým na rozdíl od spolku nikde nezveřejnil smlouvu, neobvolával trenéry kvůli propozicím a pod.).

  Taky jsem pro ukončení využívání "darů" od ČKA v podobě praporků, čísel, vysílaček a pod.,, a o navázání spolupráce s Jockey Clubem, aby spolek nebyl na "pomoc" ČKA odkázán. Myslím, že alternativní řešení v tomto směru existují, je jen potřeba co nejrychleji najít tu správnou a zrealizovat ji.

  Přijde mi taky vrcholně drzé, aby oficiálně uznaná autorita, která již podle stanov UET má organizovat dostihy, peskovala jinou organizaci, občanské sdružení, které tuto její činnost chce dělat za ní, z porušování stanov UET, když přitom sama již několik let některé body z těchto stanov nedodržuje, porušuje, nebo si je vykládá po svém v Dostihovém řádu, případně uděluje výjimky bez jakýchkoliv odůvodnění.

  Děkuji za vyslyšení a za to, že moje názory vezme výbor sdružení Čeklusu v potaz, i když s nimi naloží jakkoliv. Nehledě na Vaše rozhodnutí se nic nemění z mé strany v tom, že se budu podílet na dalších dostihových dnech organizovaných spolkem, jelikož jsem přesvědčená, že spolek jde správným, i když trnitým směrem, čehož důkazem jsou dva bezproblémové dostihové dny, z kterých se ke mně nedostaly od jejich účastníků žádné stížnosti.


S pozdravem

 

Ing. Zuzana Sahligerová

 

 

 

predavaci-protokol-cka-10001.jpg

 

 

 

predavaci-protokol-cka-20001.jpg