Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

 

Vyjádření VV Čeklusu ze dne 20. 5. 2014 ve věci jednání s VV ČKA


Hlavním cílem činnosti Českého klusáckého spolku (Čeklus) je podle stanov zachování klusáckých dostihů na klusácké dostihové dráze v Praze – Velké Chuchli, což se v tuto chvíli daří a členové Čeklusu budou nadále pracovat na naplnění tohoto cíle.

Na základě dohody mezi Českou klusáckou asociací (ČKA) a Čeklusem na jednání u náměstka ministra zemědělství dne 7. 5. 2014 je VV Čeklusu připraven aktivně a pozitivně spolupracovat s VV ČKA na schématu nového systému řízení klusáckého dostihového sportu v ČR v duchu paritního uspořádání.

Tento princip by měl vycházet z následujících předpokladů:

a)      změna stanov ČKA, na jejímž základě by se měl ve VV ČKA trvale zajistit stejný počet zástupců Čeklusu a moravské frakce (Equi Fora)

b)      mezi Chuchli a Bravantice by měly být rovnoměrně rozděleny všechny významné dostihy včetně státních dotací určených na pořádání výkonnostních zkoušek klusáka

c)       za minulostí, včetně jejich důsledků, bude oboustranně udělána tzv. tlustá čára znamenající konec právních i neprávních sporů

 

d)      VV Čeklusu je připraven zúčastnit se 7. 5. 2014 předjednané schůzky se zástupci ČKA, ze které by měl vzejít závěr – shoda ve výše uvedených bodech a písemná dohoda, která bude deklarována na MZe (jak bylo u pana náměstka přislíbeno).

Pokud však ze strany VV ČKA nedojde k dodržení verbálních slibů a jeho členové nebudou ochotni se v nejbližší době sejít, bude VV Čeklusu – ač nerad – nucen přehodnotit svůj vstřícný přístup, který jsme deklarovali již např. jednostranně upravenou termínovou listinou, přičemž druhá strana tuto dohodu nenaplnila.

Věříme, že slova, která zazněla z obou stran na schůzce na MZe, dojdou v nejbližší době naplnění. Žádost o sdělení termínu plánované schůzky byla již na ČKA zaslána, zatím s negativní odpovědí….

 

V Praze, dne 20. 5. 2014

VV Čeklusu