Jdi na obsah Jdi na menu
 


14. 1. 2016

 


Po nekonečně dlouhých čtyřech letech, zdá se, svitlo klusákům na lepší časy. Aspoň do té míry, že byly uzavřeny dlouhotrvající spory mezi členy České klusácké asociace, která se rozdělila na dva tábory. Říká se, že všechno zlé je k něčemu dobré, leckdy však i nezbytné k tomu, aby člověk pochopil nutnost změny – v chování, přístupu, zvyklostech.

Během posledních čtyř let utrpěl klusácký sport těžkou ránu a jeho rekonvalescence bude náročná. Uzavření této složité etapy je však začátek znovunabyté jednoty a věřme, že naše úsilí nebylo zbytečné.

Možná nebude někdo souhlasit, přesto je nezbytné udělat za vším obrazně řečeno „tlustou čáru“ a k minulosti se již nevracet, ať již spekulacemi nebo planou diskuzí. Svůj podíl viny má každý z nás, proto je zájmem nás všech vrátit našim koním opět místo pod sluncem.

Závěrem chceme připomenout základní cíl našeho spolku - udržení mezinárodně srovnatelné úrovně klusáckých dostihů v České republice a zachování klusáckých dostihů na klusácké dráze v Praze – Velké Chuchli.

Děkujeme všem členům za podporu.

Výbor Čeklusu