Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

 

Odpověď byla ČKA zaslaná dne 11.10.2013

 Dobrý den,

 ohledně naší spolupráce při dostihových dnech jsme vám už minule sdělili návrh možné spolupráce a nad tento rámec nejsme připraveni jít. Dovolujeme si upozornit, že jste na tento náš velmi vstřícný návrh neodpověděli a naopak jste reagovali nesmyslnou nabídkou, abychom uspořádali celý derby-den.

 

Uvítali bychom ale dohodu ohledně rozdělení státních dotací určených k pořadání dostihů. Zde se jeví jako jediná reálná varianta, kdy se výsledná suma (1,1 mil. Kč) podělí počtem dostihových dnů, které jednotliví pořadatelé letos v Chuchli uspořádali, nebo uspořádají, a v tomto poměru se tato suma mezi jednotlivé pořadatelské subjekty rozdělí.

 

S pozdravem za Český klusácký spolek

 

Michaela Zemanová

 

 

DOTAZ:

9.10.2013 (od ČKA) :  

Pro Výbor sdružení ČKS

Dobrý večer,

    v souvislosti s tím, že jsme našli pořadatele, který by mohl v úzké spolupráci s ČKA pomoci uspořádat chovatelské zkoušky v závěru letošní sezóny dle zveřejněné termínové listiny, rádi bychom se Vás zeptali, zda by přece jen nebyla možná alespoň nějaká forma naší spolupráce s Vámi při konání závěrečných dostihových dnů sezóny 2013.

 Čistě racionálně vzato si myslíme, že u nás není v současné době k dispozici takový počet běhacích koní, aby dva pořadatelé dokázali smysluplně obsazovat dostihy při konání dostihového dne každý týden. Stejně tak z hlediska čistě ekonomického se nám zdá daleko rozumnější cesta spojit síly a podělit se reálným dílem o náklady na pořádání dostihového dne.  

Od ředitele Drahoše jsme obdrželi informaci, že se předběžně připravujete na konání dostihového dne nebo dostihových dnů v listopadu, a proto bychom byli připraveni s Vámi dohodnout alespoň nějaký model spolupráce při těchto posledních letošních dostihových dnech.

Předpokládáme přitom, že základem úspěchu naší případné spolupráce je sdělit si navzájem některé zásadní aspekty, které jsou důležité pro každou stranu, hned na začátku, abychom se vyvarovali případných konfliktů, o což máme maximální zájem. 

Z naší vzájemné zkušenosti vyplývá, že pokusy o podepisování našich leckdy komplikovaných smluv v letošním roce neuspěly, proto Vám dáváme ke zvážení model založený na vzájemné dohodě, snadno kontrolovatelný, s jasně stanovenými pravidly (např. jeden subjekt se postará o to a o to, druhý subjekt se postará o to a o to, apod.).

Budeme se těšit na Vaši odpověď. S pozdravem za Výkonný výbor ČKA

MVDr.Helena Pokorná