Jdi na obsah Jdi na menu
 


Prohlášení sdružení Český klusácký spolek k aktuálnímu dění v klusáckém sportu

 

V posledních dnech sleduje celá klusácká veřejnost snahu o zahájení provozu na hipodromu v Bravanticích. Nemalá část klusácké obce se pak v souvislosti s tímto pozastavuje nad rozdílným přístupem České klusácké asociace (dále ČKA) k jednotlivým subjektům působícím v klusáckém sportu a vyjadřuje své rozhořčení nad touto skutečností. Zatímco od Českého klusáckého spolku požaduje ČKA všechny možné dokumenty písemně a s předstihem, a zveřejňuje je na svých webových stránkách, Equi Forum o.s. (za kterým stojí člen Výkonného výboru ČKA Mgr. Svoboda) nezveřejnilo doposud jediný potřebný dokument (veterinární podmínky, organizační opatření pořadatele, doklad o měření dráhy, žádost a povolení k pořádání dostihů na schválené klusácké dráze), přestože již byly přijímány přihlášky a oznámení startujících koní na jím pořádaný dostihový den 15.9. 2013 na dostihové dráze v Bravanticích.

 Zároveň snaha ČKA o přesunutí provozu a významných dostihů sezóny 2013 do Bravantic ukazuje na to, že všechna jednání mezi ČKA a Českým klusáckým spolkem o sezóně 2013 v zimě, na jaře i v létě (včetně ústupků při umožnění pořádání dostihů ČKA v rámci dostihového dne ČKS) byla zbytečná a podpora ČKA ve smyslu toho, aby Český klusácký spolek pořádal i klasické a další významné dostihy, nebyla myšlena ze strany ČKA vážně. Domníváme se, že se ČKA jedná o využití prostředků ze státních dotací na dráze v Bravanticích. 
 Český klusácký spolek bude i nadále usilovat o uskutečnění hlavní části dostihové sezony na centrálním závodišti v Praze - Velké Chuchli, provinční závodiště jako Levín a Bravantice (o němž nebyly zveřejněny žádné konkrétní a potřebné informace) vítá pouze jako doplněk kompletního provozu.
 Český klusácký spolek dále činí, v souladu se stanovami a v duchu svého závazku pořádat dostihy na dráze v Praze-Velké Chuchli, i další kroky potřebné k  pořádání samostatných dostihových dnů do konce sezóny 2013 a zajištění dostihové sezóny v příštím roce.
 
Výbor sdružení
Český klusácký spolek