Jdi na obsah Jdi na menu
 


Prohlášení výboru Českého klusáckého spolku k aktuální situaci

2. 6. 2015

Vzhledem k tomu, že dosud nedošlo k právní dohodě mezi ČKA a Českým klusáckým spolkem, finanční prostředky z Magistrátu hl. m. Prahy do klusáckého sportu nepůjdou. Otálením v této záležitosti propadají další termíny, ve kterých bylo možné prostředky na pořádání dostihů v Praze z tohoto zdroje získat. V tuto chvíli je tedy posledním dostihovým dnem pořádaným Českým klusáckým spolkem na dostihové dráze v Praze 14. červen.

Členové výboru Českého klusáckého spolku se podivují nečinnosti Výkonného výboru ČKA i jednotlivých chovatelů, majitelů, jezdců a trenérů, kterým zřejmě tento stav vyhovuje. Přitom získáním dalších cca 3 miliónů korun do klusáckého sportu by bylo pozitivem pro všechny zúčastněné. Nakonec uzavření zmíněné právní dohody by mělo pozitivní vliv i na dostihy v Ostravě, kam by zajisté jezdilo více koní českých majitelů včetně klusáků z Levína.

Můžeme pouze prohlásit, že Český klusácký spolek svou snahu o zachování dostihů v Praze – Velké Chuchli nevzdá, protože chceme splnit jeden z hlavních bodů svých stanov, a jsme přesvědčeni o tom, že pro celý klusácký sport a jeho budoucnost je zachování klusáckého dostihového provozu ve Velké Chuchli nezbytné.

Výbor Českého klusáckého spolku